Terug naar Gitaristen-poll Bericht schrijven
Bericht 30 t/m 49 van 89
Naam Erik Bevaart
Datum 11-04-2006 21:22:31

Bij toeval surfde ik pas langs de interviews van Harry Pater voor Noize Magazine Online. Ook voor gitaristen is dit soms interessant, met name als Brian May, Rory Gallagher, Steve Lukather, Dave Hole en Walter Trout aan bod komen. Af en toe levert het verrassende info op gezien de gedateerdheid ervan (rond 1993 -1996). Als je leest hoe Brian May toen dacht over een eventuele nieuwe Queen bezetting...

Naam Frieda
Datum 11-04-2006 19:26:15

Wij kennen ook een geweldige gitarist/zanger, voornamelijk blues, maar ook jazz rock en country speelt hij, zijn hart gaat naar de blues.
Steve Payne uit Bristol Engeland, heeft o.a. gespeeld met BBKing, Bob Dylon (nog) en nog vele anderen.
Is de moeite waard een kijkje te nemen op Homepage .
Kijk ook eens in zijn gastenboek, dan kun je zien waar hij zoal gespeeld heeft.
Jammer dat hij hier niet/weinig bekend is!

Naam Erik Bevaart
Datum 10-04-2006 14:39:06

Er moet zeker gewerkt worden aan een grotere lijst. Ik heb het Engelse boek '1000 Great Guitarists' van Hugh Gregory uit 1994 in mijn bezit. De titel geeft goed weer wat de bedoeling is: niet 'greatest', maar 'great'!Geweldig, van alle duizend genoemde gitaristen staan essentiële gegevens als gitaarmerk/model en belangrijkste opname vermeld. Maakt niet uit welk genre: rock, jazz, country, blues, folk en klassiek. Ook veel studiogitaristen. En zelfs dan kan je nog een aantal missen, die 12 jaar geleden toch ook van zich lieten spreken: Bugs Henderson (blues), Jeff Mironov(studio), Vic Juris (jazz), Hiram Bullock (Sting) e.v.a. Echt fraai, het meest complete lijstje op welk muziekterrein dan ook dat ik ooit onder ogen kwam.

Naam Big John
Datum 09-04-2006 18:04:30

Wat een fantastische lijst van 'Grote' Gitaristen..niks op aan te merken, behalve dat die lijst drie keer zo lang had moeten zijn! (gelukkig ben ik niet de enige met deze mening, als ik zo even snel het forum doorlees). Eigenlijk toch heel 'stumperig' om steeds maar weer dit soort polls te maken. Tsja ieder zijn eigen tik,...en smaken verschillen, da's duidelijk,...maar toch bekruipt me steeds het gevoel dat er (beginnende)gitaristen zijn die dit soort poll's als een soort kwaliteitsstempel gaan zien! Niet doen kids! Als een oude neger als Robert Johnson of John Lee Hooker of iemand als David Lindley ,(en vul zelf maar ontelbare andere namen in..),niet in de lijst staan, wil dit niet zeggen dat zij suffe, saaie, 'uit de tijd' gitaristen zijn. Geloof me,..Er is niets vervelender dan een 'moderne'turbo-tempo, noten-schijtend, opgedirkt fatje, die meent dat íe de gitaarheld van Kutjerkstradeel is omdat ie 5000 aanslagen per minuut kan doen op z'n nieuwe gitaartje...lekker soundje man...

Naam Erik Bevaart
Datum 03-04-2006 15:06:53

Oja,ik deel de mening van eerdere gasten dat Neal Schon en Robben Ford niet zouden misstaan. Zijn Yngwie Malmsteen en Michael Lee Firkins bewust niet genomineerd?
Op mijn website heb ik trouwens nog een paar interviews met muzikanten staan (o.a. gitarist Arno van der Kuy / zanger Kaz Lux).

Naam Erik Bevaart
Datum 03-04-2006 14:51:01

Echt een leuke website met die korte geluidsintro's. Ik weet echter niet zo goed wat ik moet denken van de poll. Wat doen vandaag de dag Jimmy Page en Eric Clapton nog in zo'n lijst? Als ik dan relatief onbekende grootheden als Lenny Breau en Grant Geissman niet hierbij zie staan, is dit voor mij onbegrijpelijk. Check it out!
Ideetje? Moet er niet een aparte Nederlandse poll komen, zodat ook Eef Albers, Peter Tiehuis, John Schuursma, Lex Bolderdijk etc. onder de aandacht gebracht worden?

Naam Peter Poolman
Datum 18-03-2006 01:51:20

Het mooie site maar helaas mis ik een van de oer gitaristen Hank B. Marvin van the Shadows.
Deze man en deze groep hebben als voorbeeld gediend van vele op de site genoemde spelers.

Naam Paulus_2
Datum 14-03-2006 23:21:40

Er is altijd wel een gitarist te noemen die in welk rijtje van wat voor poll ontbreekt.
Maar deze had er toch echt bij moeten staan. Het is een gemiste kans om deze gitaristen' gitarist niet te vermelden. Robben Ford!
Als er een is die in heel veel stijlen stof heeft doen opwaaien dan is het deze bescheiden, flegmatieke persoonlijkheid wel. Of je nu jazz, fusion, pop of zijn eigenlijke stack melodieuze blues draait, zijn naam moet je tegenkomen. Probeer de schaars verkrijgbare "Live in Paris" DVD uit 2002 eens te pakken te krijgen.
Geen noten op de vierkante millimeter, maar wat een timing en een perfect spel met zijn bandleden.

Naam Roelf
Datum 10-03-2006 23:25:18

Ik zag Lee Ritenour, en nog een stel andere smooth-jazz gitaristen, in de lijst met "beste gitaristen" staan. Mocht je van smooth jazz houden, of geïnteresseerd zijn in deze muziek die je in Nederland niet of nauwelijks op de radio hoort: Lee Ritenour, Larry Carlton, Chuck Loeb en daaraan verwante gitaristen komen regelmatig voorbij in de enige Smooth Jazz (internet)radioshow in Nederland: Zoldercast Late-Night. Je vindt deze show op Homepage .

Naam poeh
Datum 25-02-2006 23:15:50

Leuke site...Raar alleen dat Eelco tegenwoordig het hoofd van Coen Wolters heeft en op een Stretteketet speelt...Dat verdient Eelco niet...

Kale knar met een 1960 Burst...

Naam Theater Fabriek
Datum 24-02-2006 16:34:13

Tommy Emmanuel 13 maart in Amsterdam!
Eén man op één gitaar doet de rest van de wereld vergeten in een one-man-show vol jazz, klassiek, rock en country.
Maandag 13 maart 2006 20.00 uur
Theater Fabriek Amsterdam
Reserveren van kaarten: 0900-3005000

Naam Fred
Datum 11-02-2006 23:39:36

Mooie site, dagelijks mis ik Stevie en Jimi, maar op de site mis ik vooral Texasbluesman Johnny Winter maar ook Chuck Berry, Pete Townshend, Albert Collins, Robert Cray, Ry Cooder, Billy Gibbons, David Gilmore, Slash, Joe Walsh, etc, etc. Beste gitaristen bestaan niet, slechte wel!

Naam ramon de bakker
Datum 03-02-2006 10:51:31

Waar is Neal Schon van Journey?deze hoort ook in het beroemde rijtje thuis.
Wat is de beste gitarist?, is deze er wel?.
Iedere gitarist is een vakman op zijn eigen gebied en daar is hij goed in.
Joe Satriani is bv. zeer vingervlug en hoort in het rijtje van oa Adje v/d Berg,Edward van Halen enz. thuis en dan heb je bv Brian May dit is een zeer technische speler dus wat de ene kan, kan de ander wat minder en andersom.
Het zijn allemaal grootheden met een eigen sound.

Naam CompuBlues
Datum 02-02-2006 21:54:56

Ik mis mijn favoriete blues gitarist Walter Trout in dit rijtje. Ga eens naar een concert van deze man. Speelt onvervalste bluesrock...

Naam Piet Fonteyn
Datum 27-12-2005 16:54:33

Altijd leuk om lezen, zo een poll. Maar het is relatief. In feite is het meer een poll over wie de beste rockgitarist is. Beroemde gitaristen uit de jazz en de klassieke muziek zijn amper te vinden, al torenen ze vaak hoog boven de meeste rockgitaristen uit. De beste rockgitaristen geven nochtans graag toe dat ze in katzwijm vallen bij het horen van de opwindende virtuositeit van Django Reinhardt. Talloos zijn ze die in interviews vermelden hoe ze Django de absolute nr. 1 vinden. (Onder meer Frank Zappa, Al Di Meola, Brian Setzer, John Mc Laughlin en vele anderen... Julian Bream, de beroemde klassieke gitarist stond na Django's concert perplex toen hij van Django hoorde dat al die muziek pure improvisatie was. Belangrijk is ook dat niet alleen het virtuoze genie van Django Reinhardt uniek was, maar dat hij ook een bijzonder productief componist was die honderden wondermooie stukken schreef. Een repertoire dat nog steeds door duizenden toegewijde gitaristen wordt gespeeld.

Naam Bert van der Zwan
Datum 21-12-2005 21:35:51

Fraaie site, ontbreken wat namen naar mijn smaak, Gary Moore, Peter Green en Ry Cooder. Maar ben me bewust dat smaken verschillen...hoewel kan je discuseren over of Peter Green in het rijtje hoort ??
Zelf trouwens wat namen op mijn eigen lijstje van te-luisteren-CD's toegvoegd , bedankt daarvoor.

Kwam langs via verwijzing op officiele site JS.
Suc6

Naam webmaster
Datum 05-12-2005 17:56:22

Ibanez gitaren hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Het ligt natuurlijk helemaal aan je eigen voorkeur voor geluid en speelstijl; hou je van lekker scheuren of een mooi diepbruin rond geluid.
Kijk wel goed naar de prijzen, vaak krijg je bij grotere muziekzaken (feedback) korting op de catalogus-prijs!!

Naam michiel
Datum 04-12-2005 20:45:28

hallo mensen,

ik speel nu 1,5 jaar elektrisch gitaar en vind dat het tijd word
voor een nieuwe heeft een van jullie nog suggesties voor een goed
merk?, uit ervaring ofzo??
alvast bedankt

Naam Tim
Datum 15-11-2005 23:22:06

MMMM ik mis mr van Halen mr van den Berg en mr Kooymans.
This what about the Dutch maar er zijn er nog veel meer die ik mis,Wel een hele leuke site .

Tim

Naam jstf
Datum 25-10-2005 21:32:56

What? No Robert Fripp in the poll?

Vorige klachten - adverteren - gratis gastenboek Volgende